صادرات نخود رسمی در سایز های درشت و عموماً ۱۰ به کشور های همسایه مانند عراق و افغانستان روند مناسب تری به خود گرفته و می تواند محصولی پر سود باشد.
صادرات یکی از حوزه هایی است که بسیار مورد علاقه تجار است. به این دلیل که در حوزه صادرات بازار بزرگی مطرح شده و هرگز به اشباع نخواهد رسید. برای ایران در چند سال اخیر با ایجاد پل های ارتباطی بیشتر برای کشور، علاوه بر کشور هایی مانند عراق و افغانستان عموماً کشور هایی چون روسیه و اخیراً قطر هم امکان صادرات وجود دارند. پس با برنامه ریزی و مدیریت می توان از شرایط ایجاد شده استفاده کرد و به بهترین رونق اقتصادی و کشاورزی در این محصول رسید. اما نخود پائیزه و یا بهاره کدام بیشتر برای صادرات است؟ طبیعی است که چون نخود یک محصول کشاورزی است و تنها در ایران کاشته نمی شود، کیفیت و قیمت رقابتی در بازار جهانی نیز مطرح است. نخود رسمی کرمانشاه با سایز های ۷ تا ۱۰ عموماً قیمت بالایی دارد و در عین حال بازار پسندی هم دارد. وزارت کشاورزی و نیز شورای نخود در این زمینه برای بهبود صادرات نخود، تعرفه های گمرک و نیز مالیات ها را برداشته است.
کشت نخود در کرمانشاه
در کرمانشاه به دلیل این که زمین و شرایط خوبی برای بسته بندی وجود دارد، کشت نخود به همراه گندم و جو به تناوب انجام می شود. نخود هایی که پائیزه هستند و با روش مکانیزه برداشت می شوند و در نتیجه ضایعات کمتر داشته و هزینه کمتری هم کشاورز دارد. به کشاورزان کرمانشاه بذر اصلاح شده هم داده می شود. این چنین محصولاتی که سازمان دهی می شوند، با برنامه ریزی دقیق دولت هم سود کافی به کشاورز می رسد و هم می توان بازار داخلی را با ثبات بیشتر در قیمت و وجود بار تأمین نمود. اما نخود بهاره است که برای صادرات سایز ۱۰ و درشت دارد.